07 de setembre 2008

Waipulectura XVIII: Como agua para chocolate, de Laura Esquivel

Como agua para chocolate, de Laura Esquivel, ha estat el divuitè debat literari, cinematogràfic i gastronòmic de Waipulectura. La trobada s'iniciava als volts de les 8 del vespre del dissabte, tot refrescant els nostres assedegats afanys culturals amb unes delicioses Coronitas.
Interessant exposició inicial a càrrec de l'Àngel, qui ens va situar al Mèxic de principis de segle i ens va introduir dos personatges històrics remarcables: Pancho Villa i Emiliano Zapata.
Carolina ens va fer cinc cèntims de la biografia de Laura Esquivel, Maite va resumir una mica les característiques del realisme màgic llatinoamericà, Lídia va parlar-nos de la pel.lícula que porta el mateix nom que el llibre i que va ser dirigida per Alfonso Arau i, finalment, Rossana va preparar uns quants plats mexicans, on destacava una potent enchilada.
Després de sopar vàrem passar un parell d'hores de tertúlia literària sobre Como agua para chocolate, el llibre de Laura Esquivel i la pel.lícula que sobre aquesta novel.la va dirigir Alfonso Arau. Vàrem diseccionar la vida de Tita, la dona que és capaç de transfigurar emocions i de traspassar sentiments a les més delicioses receptes culinàries. Ben segur recordareu les apassionades Codornices con pétalos de rosas o el revificador Caldo de colita de res.
Tot plegat, una vetllada mexicana, enxilada i entequilada com cal, on només quedava cridar el crit final:
¡QUE VIVA MÉXICO!