31 d’agost 2008

El 4 d'abril de 2008 vaig acabar una llarga trajectòria laboral de més de 13 anys. Demà 1 de setembre començo un nou periple professional ple d'il.lusions i de renovades energies.
Durant aquests 5 mesos he llegit 16 llibres, 6 dels quals de l'escriptor i pacifista israelià Amos Oz. Clouré, doncs, aquesta transició professional amb un nou volum del líder literari del meu estiu.
No digas noche és un nou episodi de quotidianitat fet literatura pel mestre Amos Oz. No esperis passar pàgines desesperadament per saber què passarà després, això no et cal... Aquí has d'anar mastegant poc a poc, de vegades eternament, per tal d'aconseguir tastar com cal aquella nostàlgia que l'autor t'ha cuinat amb paraules.
Es tracta d'una lectura lenta, reflexiva i amb la simbologia típica del toc Amos Oz. Ho dic després de les 6 prèvies del mateix autor. Un home madur conviu amb la seva parella de 15 anys menys. La convivència minuciosament diseccionada, llegint allò que passa pel cap d'ell i el que passa pel d'ella. Un gran llibre que tanca amb el periode de literatura hebrea, mentre espero que l'any menys pensat caigui el Nobel a Amos Oz.