24 d’agost 2007

W X: The Great Gatsby

Diuen que Francis Scott Fitzgerald va acabar bevent 200 cerveses al dia. L'home, òbviament va morir alcoholitzat al damunt de la seva màquina d'escriure als 44 anys. Scott Fitzgerald va escriure The Great Gatsby l'any 1922, en una època marcada pel decliu del somni americà dels anys 20.

El somni americà, originalment basat en el descobriment i recerca de la felicitat, s'havia convertit en una època de prosperitat sense precedents, dels excessos materials, el cinisme, l'avarícia i la recerca superficial del plaers. En Fitzgerald els va deixar ben retratats a tots i es va inventar The Great Gatsby.

Waipulectura X: The Great Gatsby
1) El Joc del llibre del dia consistia en definir amb una paraula cada un dels personatges de la història. Va estar bé, ja que cadascú va dir la seva amb una important dosi de varietat.
2) Lídia ens va explicar una mica els pormenors de la pel.lícula The Great Gatsby, dirigida per Jack Clayton i amb guió cinematogràfic de Francis Ford Coppola. Els actors són els de la foto: Robert Redford i Mia Farrow.
3) Àngel va explicar-nos la vida i miracles d'aquest autor tan interessant, en Francis Scott Fitzgerald. Vàrem decidir que a partir d'ara, un de nosaltres faria comentaria la biografia de l'autor en qüestió cada cop que parléssim d'un llibre.
4) Joan va explicar què va ser el decliu del somni americà durant els anys 20.
5) Finalment vàrem conversar durant 3 hores sobre el llibre. Va ser una conversa genial, regada amb Raimat Abadia i ensucrada amb galetes d'aquelles d'assortiment divers que agraden tant a la canalla. Evidentment, el sopar i la vetllada van ser com el llibre, excel.lents.

5 comentaris:

Nostalgia ha dit...

Amo esa pelicula.
De resto, no digo más porque no entendi el texto :)
besos ♥

Anònim ha dit...

"Um País se faz com livros" (Monteiro Lobato era um escritor que escrevia histórias infantis)

"A blogosfera se faz com livros" por isso, parabéns ao Waipulectura.

Abraços e bom fim de semana

peregrina ha dit...

gracias por traernos a Francis Scott Fitzgerald , uno de los grandes de la Generación Perdida, recuerdo su obra y con tristeza su muerte precoz cuando apenas tenía 44 años.
un abrazo

Joana ha dit...

Morir a la meitat de la vida és morir molt d'hora, massa.
salutacions.
El llibre , genial!

Waipu Carolina ha dit...

Una velada genial y muy interesante.
Scott Fitzgerald resultó ser muy interesante en su planteamiento sobre la hipocresía de la gente de la clase social alta de Estados Unidos de los años 20.
En su obra retrataba una sociedad corrupta y frívola. Tener un status era más importante que cualquier otro valor y se era capaz de mucho por conseguirlo.
Quizás tampoco ahora muchas personas han cambiado mucho en nuestros tiempos.